joi, 24 mai 2012

"Crima din Orient Express"

          
         Romanul politist "Crima din Orient Express" a fost printre primele opere semnate Agatha Christie pe care le-am citit si a ramas, pentru mine, cea mai impresionanta datorita deznodamantului pe care autoarea a decis sa-l dea romanului.




          Din pricina unei telegrame, Hercule Poirot  a fost nevoit să revină în Londra cu trenul "Orient Express" , unde îl întâlneşte pe fostul său prieten Monsieur Bouc. Acesta era proprietarul firmei de trenuri, reusind astfel sa-i obtina un loc detectivului. 
           În tren se aflau o mulţime de persoane de toate naţionalităţile. În a doua seară, domnul Ratchett a fost ucis cu un pumnal, fiindu-i aplicate 12 lovituri. 
          Trenul se oprise, erau înzăpeziţi. Astfel Hercule Poirot s-a ales cu un nou caz. 
          După ce au căutat prin cameră au descoperit că Ratchett era de fapt Casetti, un celebru hoţ de copii, care s-a retras după ce a distrus complet familia Armstrong, ucigându-le fiica. Mărturiile de la început nu erau deloc incriminatorii. Ar fi putut foarte uşor să creadă că o persoană din exterior care a fugit a fost criminalul. După cum arătau dovezile, chimonoul roşu găsit în valiza lui Poirot şi uşa lăsată deschisă în momentul în care trenul s-a oprit. 
          Cu toate acestea mintea ingeniosului Hercule Poirot a dovedit că imposibilul devine posibil, chiar daca este de domeniul fantasticului.
          Toţi au fost implicaţi, cu excepţia agentului din New York, Hardman. Toţi au avut legătură cu familia Armostrong, devastaţi de moartea lui Daisy au plănuit împreună crima. Fiecare aplicându-i câte o lovitură lui Ratchetti, 12 persoane, 12 lovituri.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu