joi, 24 mai 2012

Agatha Christie - Jurnalul secret

           La sărbătorirea a 120 de ani de la naşterea celei care a fost supranumită "regina crimei" , Editura Rao venea pe piaţă cu o carte-document: "Agatha Christie. Jurnalul secret". Autorul John Curran reuşeşte să ne dezvăluie unul dintre cele mai mari secrete ale Agathei Christie - modul cum autoarea îşi schiţa notele şi ciornele ce au stat la baza nenumăratelor cărţi, piese şi povestiri care au înregistrat un succes uriaş de-a lungul anilor.

            Când Agatha Christie a murit în 1976, la vârsta de 85 de ani, devenise cea mai populară autoare a lumii. Cu vânzări de peste 2 miliarde de exemplare în întreaga lume, ea obţinuse imposibilul - mai mult de o carte pu­blicată anual începând cu anii '20, fiecare devenind un best-seller.

Fiind atât de prolifică, mulţi au susţinut chiar că avea o memorie fotografică. Era adevărat? Sau, în cei 55 de ani de activitate, Christie a recurs la metode mai "lumeşti" de planificare a ingenioaselor crime din romanele sale? "Agatha Christie. Jurnalul secret" deconspiră intrigi, titluri şi personaje alternative, scene abandonate sau chiar planuri pentru cărţi pe care autoarea nu a mai reuşit să le scrie. 

             Investigaţia lui John Curran scoate la iveală o bogăţie de material nepublicat, inclusiv două povestiri cu Hercule Poirot inedite.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu