miercuri, 4 aprilie 2012

Seria "Twilight"


           "Amurg"("Twilight") este o serie de carti fantastice, scrisa de Stephenie Meyer, al caror subiect principal il reprezinta dragostea dintre un vampir si o fata, Edward si Bella.Cartile care compun seria sunt "Amurg", "Luna noua", "Eclipsa" si "Zori de zi".
            Trebuie sa recunosc faptul ca la inceput am refuzat sa citesc orice fel de carte fantastica... Insa, dupa ce am vazut filmul "Twilight" intamplator, am decis ca trebuie neaparat sa-mi cumpar si cartea si sa o citesc.
            La prima vedere, Amurg este o poveste relativ simplu construita, desi temele centrale sunt foarte des intalnite: fascinatia pentru pericol, atractia omului fata de vampiri, dragostea dintre un nemuritor si o muritoare, etc. In plus, putem banui de la inceput, inca din citirea descrierii cartii, faptul ca povestea are un happy-end. Cu toate acestea, aceasta reuseste sa ne seduca pe parcursul lecturii.
           Stephenie Meyer a inceput sa scrie dupa ultimul, adica cel de-al patrulea volum, "Soarele de la miezul noptii"("Midnight sun"), carte care ar trebui sa fie narata din punctul de vedere al lui Edward si sa expuna viziunea lui asupra intregii actiuni din Twilight Saga. Din pacate, se pare ca parte din "Midnight sun" i-a fost furata lui Stephenie Meyer si a fost publicata pe internet, motiv pentru care aceasta a refuzat sa mai scrie continuarea.
           
            Seria "Twilight" cuprinde cinci ecranizari, ultimul volum fiind divizat in doua parti.